Kontakt

Kunnskap og engasjement gir bærekraftige nyvinninger

Kunnskap og engasjement gir bærekraftige nyvinninger

Heidenreich er en av landets største rørgrossister, med røtter tilbake til 1904. Med 21 Miljøfyrtårn-sertifiserte enheter og over 300 ansatte har bedriften for alvor satt bærekraft på agendaen, noe som også har satt kreativiteten i gang hos de ansatte.

Fra avfallsproblem til egenutviklet pallesystem
Som mange andre bedrifter sender Heidenreich ut varer på pall, godt surret inn i plast. Det var en utfordring at pallene ble raskt slitte, og plasten resulterte i store mengder avfall ute i butikk og hos kundene.

Logistikkdirektør Geir-Vegar Ellingsen så at det var rom for forbedringer, og har sammen med Lager og Industrisystemer (LIS) utviklet det som internt kalles “Ellingsenboksen”. Dette er kort fortalt en palleboks av resirkulert materiale som kan brukes gjentatte ganger, og flatpakkes og stables når den ikke er i bruk.


– Ved leveranser av varer til både kunder og våre avdelinger så vi et forbedringspotensial på å bedre utnyttelsen av transportkapasiteten på lastebilene, samt et behov for å redusere bruk av papp og plast emballasje. Dersom vi i tillegg kunne finne en løsning som ivaretar miljøet, beskytter varene bedre og redusere skader og avvik, har vi funnet et lønnsomt kinderegg. Sammen med Lager og Industrisystemer inngikk Heidenreich og LIS en dialog med en underleverandør som har spesialisert seg på sammenleggbare plastkontainere som kan stables i høyden. Ved et tett samarbeid ble målene tilpasset slik at kontaineren ble optimalisert for Heidenreich sitt bruk. Nå utvider vi bruken og investerer i flere gjenbrukskontainere,
sier en entusiastisk Ellingsen.

Papirinvitasjon skapte reaksjoner blant ansatte
Det er ikke bare pallene som utvikles videre, i hele organisasjonen foregår det arbeid som steg for steg bidrar til å nå målet om å kutte 70 % av bedriftens utslipp fra 2020 til 2030. Innfasing av elektriske kjøretøy, strengere krav til produktdokumentasjon og krav til leverandørene er bare noen av tiltakene det jobbes med. At de ansatte har fått et stadig mer bevisst forhold til bærekraftig utvikling kom også til syne da flere reagerte på at invitasjonen til et internt kick-off ble sendt ut på papir og ikke digitalt - dét var sløseri med papir!

– At våre egne ansatte arresterer oss på papirbruk ser vi på som en god ting, det viser at satsingen på bærekraft fungerer og har blitt en del av DNAet i bedriften, sier Kjetil Grønbakken, markeds- og bærekraftsdirektør i Heidenreich.

Et resultat av målrettet satsing på opplæring av de ansatte
15. desember avholdt Miljøfyrtårn sin årlige prisutdeling, og i kategorien for årets inspirasjon var Heidenreich nominert sammen med blant andre Handelshøyskolen BI og Osnes Nordic Group AS. Juryen trakk spesielt frem Heidenreichs satsning på minst mulig emballasje, målrettet arbeid mot utslippsfri transportflåte i 2030, og opplæringsprogrammer for å forankre miljøsatsingen blant alle ansatte i sin begrunnelse.

– Vi kan iverksette mange tiltak, men uten de ansatte med oss på laget vil vi aldri kunne bli best, derfor er opplæring og kursing vel så viktig som øvrige tiltak vi har iverksatt, sier Kjetil Grønbakken.

E-læringskurset Lærekraft er laget nettopp for å skape en forståelse for hva bærekraftig utvikling er og engasjere de ansatte i bærekraftsarbeidet. Gjennom å inkludere Lærekraft fra BDO i Heidenreich-skolen, har Heidenreich sørget for at alle ansatte får kjennskap og eierskap til selskapets bærekraftsatsing, og ser hvordan deres egne store og små valg i arbeidshverdagen påvirker miljøet i det større bildet.

– Det var en stor glede for oss at Heidenreich ville inkludere Lærekraft ved lansering av Heidenreich-skolen høsten 2021. Deres forpliktelse til å ha med alle ansatte i bærekraftsarbeidet er helt i tråd med hvordan vi arbeider selv og med våre kunder innen bærekraftig utvikling. Nå er det gøy å se hvordan vi har vært med å bidra til dette engasjementet og vi gleder oss til å fortsette samarbeidet med Heidenreich, som revisjonskunde og bærekraftskunde av BDO, sier Marte Bjelland, Senior Associate i BDO og del av Heidenreich-teamet.

Ikke i mål
Bærekraftig utvikling er ikke noe en bedrift kan bli ferdig med, noe Heidenreich har anerkjent. Det gjelder å legge til rette for de gode idéene og tiltakene, og da er bærekraft noe som alltid må være med i vurderingen. I tillegg stiller kundene stadig nye og strenger krav, som Heidenreich er opptatt av å følge opp.

– Bærekraftsarbeidet har allerede vist resultater, men vil vi ha flere “Ellingsenbokser” og medarbeidere som hever stemmen når de ser rom for forbedring kan vi ikke ligge på latsiden og si oss fornøyde når dagens mål er nådd, da må vi finne nye topper å sikte etter, avslutter Kjetil Grønbakken.

- BDO har som strategi å bidra med bærekraftsutvikling i alt vi gjør, og vi tilbyr derfor opplæring for alle ansatte og ledere i BDO, og tilsvarende for ansatte og ledere hos våre kunder, våre leverandører og andre samarbeidspartnere som ønsker dette. Lærekraft er en del av en større kompetanseutviklingspakke som tilbys fra BDO, hvor spennvidden er fra overordnet bevisstgjøring om mulighetene innen bærekraft og til dybdekunnskap om spesifikke temaer innenfor bærekraftsutvikling, sier Morten Thuve, partner og ansvarlig for bærekraftstjenester i BDO.

Aktuelt

Vi innfører småordretillegg

Vi innfører småordretillegg

Fra 01.05.2019 innfører vi et småordretillegg på kr 250,- for alle ordre under kr. 1000,- Ordretillegget slipper du selvsagt om ordren din er på over kr 1000,- eller om du handler i en av våre butikker.

Dreneringspumper er avgjørende for å håndtere oversvømmelser

Dreneringspumper er avgjørende for å håndtere oversvømmelser

Nettopp nå opplever store deler av Norge mer intense flomhendelser.

Vi forbedrer tilgjengelighet og tar ansvar for trafikksikkerheten

Vi forbedrer tilgjengelighet og tar ansvar for trafikksikkerheten

Heidenreich forbedrer tilgjengeligheten ved å kjøpe inn flere nye lastebiler, samtidig som vi også ivaretar trafikksikkerheten ved å innføre alkolås i våre egne lastebiler.

Du er nøkkelen til å hjelpe huseiere med å spare energi

Du er nøkkelen til å hjelpe huseiere med å spare energi

Potensialet for å bytte til en energieffektiv sirkulasjonspumpe er stort! Utnytt det til å utvide virksomheten din og gjør utskifting av ikke-energieffektive pumper til ditt spesialfelt!

Spennende samarbeid mellom Maskinentreprenør 1 og Heidenreich

Spennende samarbeid mellom Maskinentreprenør 1 og Heidenreich

Høsten 2022 lanserte Rørkjøp AS datterselskapet Maskinentreprenør1 med stor suksess. Etter kun 6 måneder kan selskapet skilte med oppunder 50 medlemsbedrifter. Nå satses det på et enda tettere samarbeid med Heidenreich.

Kvinnelige ansatte er en forutsetning for et sterkt Heidenreich

Kvinnelige ansatte er en forutsetning for et sterkt Heidenreich

Heidenreich er bevisst på betydningen av å ha flere kvinner ansatt i selskapet. Vi anerkjenner styrken som kommer med en mangfoldig arbeidsstyrke, der ulike perspektiver og erfaringer bidrar til å skape et dynamisk og innovativt miljø. Derfor har vi satt oss klare mål om å øke kvinneandelen, noe som også er stadfestet i vår bærekraftstrategi.

Heidenreich utvider sortimentet og markedet

Heidenreich utvider sortimentet og markedet 

Heidenreich har overtatt sortimentet til Trygve Andersen AS og kan nå tilby produkter og tjenester til næringsmiddelindustrien i det norske markedet.

Vår app sporer transporten i sanntid

Vår app sporer transporten i sanntid:

Kundene vet nøyaktig når varene kommer og vi kan kjøre mer miljøvennlig og effektivt

Heidenreich satser på fysiske butikker

Heidenreich satser på fysiske butikker

Vi vil være til stede for rørleggeren.

Sammenleggbare plastkasser gir resultater både på miljø og transport.

Sammenleggbare plastkasser gir positiv effekt både på miljø og transport.

Ved hjelp av sammenleggbare plastkasser og gjenbrukscontainere har Heidenreich effektivisert produksjonen og redusert transportkostnadene, i tillegg til at vi sparer miljøet ved å bruke mindre papp og plast.

Vi øker satsingen innen AQ/ Havbruk

Vi øker satsingen innen AQ/ Havbruk

Vi satser enda mer på AQ/havbruk og vil bidra til bærekraftig vekst i havbruksnæringen. Vi er eksperter på å transportere vann, vi har de riktige produktene, og vi har logistikken på plass for effektive leveranser. Norges mest erfarne rørgrossist har bygd opp intern spesialkompetanse og erfaring innen AQ, og vi tilbyr rør, ventiler, pumper, verktøy og øvrige produkter som er tilpasset havbruksnæringens behov.

Vi  styrker kompetansen og tilbyr komplett sortiment innen sprinkler.

Vi styrker kompetansen og tilbyr komplett sortiment innen sprinkler.

Heidenreich kan nå tilby et komplett sortiment innen sprinkler. Med utvidelse av varesortiment, rekruttering av spesialkompetanse og økt fokus i organisasjonen er Heidenreich nå klar til å hjelpe sine kunder med kvalitetsløsninger innen sprinkelanlegg.

Slik jobber vi med Åpenhetsloven

Slik jobber vi med Åpenhetsloven

Åpenhetsloven trådde i kraft 1. juli i år. Den skal sikre respekten for grunnleggende menneskerettigheter og anstendige arbeidsforhold. Den gir også åpenhet og fullt innsyn i hvordan større bedrifter arbeider for å fremme dette.

Åpningstider sommeren 2023

Åpningstider sommer 2023

ÅPNINGSTIDER I JULI

Vi er miljøfyrtårn-sertifisert

Vi er miljøfyrtårn-sertifisert

Heidenreich har jobbet med Miljøfyrtårnet helt tilbake til 2009 og vi har siden den gang vært Miljøfyrtårn-sertifisert. Vårt sentrallager på Skedsmokorset er eget Miljøfyrtårn.

Vi bidrar til tryggere vannforsyning

Vi bidrar til tryggere vannforsyning

Det er stort, og det blir langt. Heidenreich leverer over to kilometer PE-rør til ny hovedvannledning gjennom seks kommuner i Rogaland.

Vi vil bli ledende på bærekraft. Vil du bli med?

Vi vil bli ledende på bærekraft. Vil du bli med?

Dette handler ikke om å vinne. Det handler om at vi ikke kan tape, for da kan alt gå tapt. Vi vet hvordan det står til. I 2021 brukte vi opp jordas naturressurser for dette året allerede 21. august.

Taraldsvik Maskin - I tillegg til å ha konkurransedyktige priser, leverer Heidenreich alltid riktige produkter til rett tid

I tillegg til å ha konkurransedyktige priser, leverer Heidenreich alltid riktige produkter til rett tid

Anlegget i Skjomen er det største VA-prosjektene somTaraldsvik Maskin AS har tatt på seg i sin 32 årige historie. Som grossist valgte de Heidenreich også denne gang, slik de har gjort de siste årene.

Hvert år mister vi 210 millioner kubikkmeter drikkevann

Hvert år mister vi 210 millioner kubikkmeter drikkevann

«Det står dårlig til med norske vannledninger», meldte NRK Troms og Finnmark like før jul i fjor. «På det verste renner ni av ti liter ut i grunnen».

1904 Lekkasjesikring

HVORFOR BØR DU INSTALLERE LEKKASJESIKRING?

Ifølge Finans Norge koster vannskader samfunnet over 2 milliarder kroner i erstatninger hvert år. I tillegg blir det meldt inn vannskader til norske forsikringsselskap hvert åttende minutt.

Heidenreich styrker fokuset på bærekraft

Heidenreich styrker fokuset på bærekraft

Bærekraft diskuteres som aldri før, og for oss i Heidenreich er det viktig å ivareta vårt viktige samfunnsansvar. For virkelig å utgjøre en forskjell i tiden fremover, har vi derfor utnevnt Kjetil Grønbakken til ny markeds- og bærekraftsdirektør.

Tillit, trygghet og troverdighet står sentralt i Heidenreichs VA-satsing

Tillit, trygghet og troverdighet står sentralt i Heidenreichs VA-satsing

VA-avdelingene hos Heidenreich jobber nå mer målrettet mot prosjektmarkedet enn noen gang tidligere, og da først og fremst mot de store- og mellomstore VA-prosjektene. Dette krever målrettet satsing, stort engasjement og dyktige medarbeidere. Og resultatene er svært gode …

Heidenreich-folkene er helt suverene

Heidenreich-folkene er helt suverene

Jan Arvid Asklund er svært fornøyd med samarbeidet Søbstad AS har med Heidenreich.

Vannlekkasjer koster

Vannlekkasjer koster nordmenn mer enn brann og innbrudd til sammen

I løpet av de 10-12 siste årene har vann blitt den største økonomiske trusselen mot både boligeiere og forsikringsselskaper.

Slik behandler Heidenreich personopplysninger

Heidenreich Personvernpolicy

Vi er avhengige av tillit fra våre kunder. Derfor er vi også opptatt av å ivareta ditt personvern som kunde. Alle dine personopplysninger skal være trygge hos oss.

Kontinuerlig oppdatering av fagkunnskap er viktig i Heidenreich

Kontinuerlig oppdatering av fagkunnskap er viktig i Heidenreich

For oss i Heidenreich så er fagkunnskap svært viktig. Og vi er avhengig av våre dyktige leverandører for å hele tiden øke kompetansenivået vårt.

CONEL Drain – Støysvakt innendørs avløpssystem

CONEL Drain – Støysvakt innendørs avløpssystem

CONEL Drain er et pålitelig, sikkert og støysvakt innendørs avløpssystem som leveres i standard dimensjoner med et omfattende koblings-/bend og festeprogram.

Få opp lagerstatus i Cordel og JobbOffice

Få opp lagerstatus i Cordel og JobbOffice

Systemconsult har kommet med en ny versjon av Cordel. I denne versjonen (versjon 1.9.), er det innført mulighet for oppslag av lagerstatus.

Forenklet reklamasjonsbehandling

Forenklet reklamasjonsbehandling

I Heidenreich tar vi tilbakemeldinger fra kunder på alvor. Et område som våre kunder i forbindelse med kunde-undersøkelse sier Heidenreich bør forbedre seg på er håndtering av reklamasjoner.

EHF Faktura med vedlegg

EHF faktura (elektronisk faktura) nå også med PDF- vedlegg

Vi har i flere år tilbudt våre kunder muligheten til å motta fakturaer elektronisk. Dette er både tidsbesparende, kostnadsbesparende og svært praktisk.

Effektivt og enkelt