Kontakt

HVORFOR BØR DU INSTALLERE LEKKASJESIKRING?

1904 Lekkasjesikring

Ifølge Finans Norge koster vannskader samfunnet over 2 milliarder kroner i erstatninger hvert år. I tillegg blir det meldt inn vannskader til norske forsikringsselskap hvert åttende minutt.

Med en godkjent lekkasjesikring hadde mange av disse skadene vært avverget.

Vann på avveie kan gjøre svært store skader og vannskader er et stort og kostbart samfunnsproblem Forsikringselskapene ønsker derfor at vi har lekkasjesikringer i alle boliger, både der vi bor og i våre fritidsboliger. De fleste forsikringsselskapene gir derfor rabatter til bolig- og hytteiere som installerer
godkjente lekkasjesikringer.

Med Byggteknisk forskrift fra 2010, kjent som TEK 10-standarden, ble det innført krav om automatisk lekkasjesikringer i alle rom med mulighet for tapping av vann, dersom det ikke er sluk i gulvet.

Hva er en lekkasjesikring?
Det finnes mange ulike produsenter og løsninger i det norske markedet. Et fellestrekk er at en automatisk lekkasjesikring er en sensor som oppdager vannlekkasje og gir signal til en magnetventil som stenger vanntilførselen i bygningens hovedstoppekran.

Hvor er det anbefalt at lekkasjesikringer installeres?
Lekkasjesikringer bør installeres i forbindelse i, med eller omkring vannførende installasjoner, for eksempel oppvaskmaskin, vaskemaskin, eller kjøleskap med isbitmaskin. Kjøkkenet er det rommet som er viktigst å sikre med lekkasjestopper, fordi det typisk er der en lekkasje vil forårsake størst skade.

Når bør du installere lekkasjesikring?
De fleste nye boliger og hytter har allerede automatisk løsninger for å stoppe lekkasjer. I eldre boliger og hytter er dette derimot ikke så vanlig, men skal du pusse opp eller installere vannførende utstyr, anbefaler vi på det sterkeste at du samtidig installerer automatiske lekkasjesikringer. Det er rett og slett en rimelig
trygghet for deg, samtidig som du kan ha mulighet for rabatt i ditt forsikringsselskap.

Med trådløse sensorer kan du også få montert en bryter ved utgangsdøra, slik at du enkelt kan skru av vanntilførselen hvis du skal være lenge borte.

Merk deg at det også selges lekkasjevarslere, som bare varsler vannlekkasjer med lyd- eller lyssignal, de stopper ikke vanntilførselen. Slikt utstyr tilfredsstiller ikke myndighetenes krav, og er derfor ikke noe vi vil anbefale.

1904 Lekkasjesikring har de nødvendige godkjenninger:
I 1904 er vi opptatt av at våre produkter både skal ha godkjenning i henhold til Sintef sine forskrifter og at våre produkter skal ha FG- godkjennelse. Alle våre 1904 lekkasjesikringsprodukter har godkjenning fra Sintef og er FG-godkjente.


SINTEF er et norsk forskningsinstitutt, organisert som en frittstående allmennyttig stiftelse. SINTEF driver forskning innen teknologi, naturvitenskap og samfunnsvitenskap. Finans Norge har etablert en godkjennelsesordning for lekkasjestoppere i samarbeid med forsikringsselskapene. Lekkasjestoppere som er godkjent, har også en tilhørende FG-godkjennelse. (Forsikringsgodkjent).

Stenger vanntilførselen ved lekkasjer
Forskriften TEK 10 krever automatisk lekkasjesikring. Eventuelle lekkasjer skal synliggjøres og i andre rom enn våtrom skal lekkasjen føre til automatisk avstengning av vannet. Ved bytte/sette inn ny oppvaskmaskin på kjøkken skal vannstopper monteres.
Lekkasjesikringen 1904 består av en motorstyrt kuleventil som er koblet til en sensor. Om sensoren avdekker fukt, vil ventilen stenge av vanntilførselen. 1904 lekkasjesikring kan også kobles til en bryter ved utgangsdøra, slik at vannet kan stenges helt av når beboerne forlater husstanden.
Forlates boligen for en lengre periode skal hovedkran stenges.

1904 lekkasjesikring kommer i tre varianter: BASIC, ADVANCED og PREMIUM

I pakkene ligger:

1. LEKKASJESIKRING BASIC.
Består av motorstyrt kuleventil ( dvs. aktuatorventil) «Plug and play» hovedenhet,
sensorkabel, ledning og stikkkontakt.Ventilen kan kun brukes på basic.

------------

2. LEKKASJESIKRING ADVANCED
Består av motorstyrt kuleventil (dvs. aktuatorventil), hovedsentral m/ledning
og stikkontakt, to sensorkabler m/lim trådløs sensor og batteri.

--------------

3. LEKKASJESIKRING PREMIUM
Består av motorstyrt kuleventil ( dvs.aktuatorventil 12v), hovedsentral m/display,
ledning og stikkontakt, sensorkabel, trådløs sensor og batteri.

Her kan du lese mer om lekkasjesikring

Aktuelt

Vi innfører småordretillegg

Vi innfører småordretillegg

Fra 01.05.2019 innfører vi et småordretillegg på kr 250,- for alle ordre under kr. 1000,- Ordretillegget slipper du selvsagt om ordren din er på over kr 1000,- eller om du handler i en av våre butikker.

Vi forbedrer tilgjengelighet og tar ansvar for trafikksikkerheten

Vi forbedrer tilgjengelighet og tar ansvar for trafikksikkerheten

Heidenreich forbedrer tilgjengeligheten ved å kjøpe inn flere nye lastebiler, samtidig som vi også ivaretar trafikksikkerheten ved å innføre alkolås i våre egne lastebiler.

Du er nøkkelen til å hjelpe huseiere med å spare energi

Du er nøkkelen til å hjelpe huseiere med å spare energi

Potensialet for å bytte til en energieffektiv sirkulasjonspumpe er stort! Utnytt det til å utvide virksomheten din og gjør utskifting av ikke-energieffektive pumper til ditt spesialfelt!

Kvinnelige ansatte er en forutsetning for et sterkt Heidenreich

Kvinnelige ansatte er en forutsetning for et sterkt Heidenreich

Heidenreich er bevisst på betydningen av å ha flere kvinner ansatt i selskapet. Vi anerkjenner styrken som kommer med en mangfoldig arbeidsstyrke, der ulike perspektiver og erfaringer bidrar til å skape et dynamisk og innovativt miljø. Derfor har vi satt oss klare mål om å øke kvinneandelen, noe som også er stadfestet i vår bærekraftstrategi.

Heidenreich utvider sortimentet og markedet

Heidenreich utvider sortimentet og markedet 

Heidenreich har overtatt sortimentet til Trygve Andersen AS og kan nå tilby produkter og tjenester til næringsmiddelindustrien i det norske markedet.

Vår app sporer transporten i sanntid

Vår app sporer transporten i sanntid:

Kundene vet nøyaktig når varene kommer og vi kan kjøre mer miljøvennlig og effektivt

Heidenreich satser på fysiske butikker

Heidenreich satser på fysiske butikker

Vi vil være til stede for rørleggeren.

Sammenleggbare plastkasser gir resultater både på miljø og transport.

Sammenleggbare plastkasser gir positiv effekt både på miljø og transport.

Ved hjelp av sammenleggbare plastkasser og gjenbrukscontainere har Heidenreich effektivisert produksjonen og redusert transportkostnadene, i tillegg til at vi sparer miljøet ved å bruke mindre papp og plast.

Vi  styrker kompetansen og tilbyr komplett sortiment innen sprinkler.

Vi styrker kompetansen og tilbyr komplett sortiment innen sprinkler.

Heidenreich kan nå tilby et komplett sortiment innen sprinkler. Med utvidelse av varesortiment, rekruttering av spesialkompetanse og økt fokus i organisasjonen er Heidenreich nå klar til å hjelpe sine kunder med kvalitetsløsninger innen sprinkelanlegg.

Slik jobber vi med Åpenhetsloven

Slik jobber vi med Åpenhetsloven

Åpenhetsloven trådde i kraft 1. juli i år. Den skal sikre respekten for grunnleggende menneskerettigheter og anstendige arbeidsforhold. Den gir også åpenhet og fullt innsyn i hvordan større bedrifter arbeider for å fremme dette.

Åpningstider sommeren 2023

Åpningstider sommer 2023

ÅPNINGSTIDER I JULI

Vi er miljøfyrtårn-sertifisert

Vi er miljøfyrtårn-sertifisert

Heidenreich har jobbet med Miljøfyrtårnet helt tilbake til 2009 og vi har siden den gang vært Miljøfyrtårn-sertifisert. Vårt sentrallager på Skedsmokorset er eget Miljøfyrtårn.

Kunnskap og engasjement gir bærekraftige nyvinninger

Kunnskap og engasjement gir bærekraftige nyvinninger

Heidenreich er en av landets største rørgrossister, med røtter tilbake til 1904. Med 21 Miljøfyrtårn-sertifiserte enheter og over 300 ansatte har bedriften for alvor satt bærekraft på agendaen, noe som også har satt kreativiteten i gang hos de ansatte.

Vi vil bli ledende på bærekraft. Vil du bli med?

Vi vil bli ledende på bærekraft. Vil du bli med?

Dette handler ikke om å vinne. Det handler om at vi ikke kan tape, for da kan alt gå tapt. Vi vet hvordan det står til. I 2021 brukte vi opp jordas naturressurser for dette året allerede 21. august.

Heidenreich styrker fokuset på bærekraft

Heidenreich styrker fokuset på bærekraft

Bærekraft diskuteres som aldri før, og for oss i Heidenreich er det viktig å ivareta vårt viktige samfunnsansvar. For virkelig å utgjøre en forskjell i tiden fremover, har vi derfor utnevnt Kjetil Grønbakken til ny markeds- og bærekraftsdirektør.

Vannlekkasjer koster

Vannlekkasjer koster nordmenn mer enn brann og innbrudd til sammen

I løpet av de 10-12 siste årene har vann blitt den største økonomiske trusselen mot både boligeiere og forsikringsselskaper.

Slik behandler Heidenreich personopplysninger

Heidenreich Personvernpolicy

Vi er avhengige av tillit fra våre kunder. Derfor er vi også opptatt av å ivareta ditt personvern som kunde. Alle dine personopplysninger skal være trygge hos oss.

Kontinuerlig oppdatering av fagkunnskap er viktig i Heidenreich

Kontinuerlig oppdatering av fagkunnskap er viktig i Heidenreich

For oss i Heidenreich så er fagkunnskap svært viktig. Og vi er avhengig av våre dyktige leverandører for å hele tiden øke kompetansenivået vårt.

CONEL Drain – Støysvakt innendørs avløpssystem

CONEL Drain – Støysvakt innendørs avløpssystem

CONEL Drain er et pålitelig, sikkert og støysvakt innendørs avløpssystem som leveres i standard dimensjoner med et omfattende koblings-/bend og festeprogram.

Få opp lagerstatus i Cordel og JobbOffice

Få opp lagerstatus i Cordel og JobbOffice

Systemconsult har kommet med en ny versjon av Cordel. I denne versjonen (versjon 1.9.), er det innført mulighet for oppslag av lagerstatus.

Forenklet reklamasjonsbehandling

Forenklet reklamasjonsbehandling

I Heidenreich tar vi tilbakemeldinger fra kunder på alvor. Et område som våre kunder i forbindelse med kunde-undersøkelse sier Heidenreich bør forbedre seg på er håndtering av reklamasjoner.

EHF Faktura med vedlegg

EHF faktura (elektronisk faktura) nå også med PDF- vedlegg

Vi har i flere år tilbudt våre kunder muligheten til å motta fakturaer elektronisk. Dette er både tidsbesparende, kostnadsbesparende og svært praktisk.

Effektivt og enkelt