Kontakt

Vi har positiv omsetningsvekst første halvår 2020

Vi har positiv omsetningsvekst første halvår 2020

Det er et svært spesielt halvår vi har lagt bak oss, og vi var forberedt på svikt i både etterspørsel og varetilgang i dette halvåret. Men vi har oppretthold leveringene, og omsetningen har gått over all forventning.

 

Omsetningsøkning

Vi fryktet og planla for det verste – en kraftig nedgang i omsetning. Men, vi har sett det motsatte. Året startet med sterkt økning i januar og februar, så kom Korona-tiltakene i mars. Omsetningen fortsatte å øke, og den utviklingen har fortsatt siden. Vi kan derfor se tilbake på et halvår med omsetning langt over tilsvarende periode i 2019 og vårt interne budsjett for 2020.  Vi avslutter første halvår med en svært bra Juni – så bra at Juni er all time high!

 

 

Kjære kunder – takk for deres lojalitet

I denne spesielle perioden er det med både ydmykhet og stolthet vi takker alle våre kunder som har valgt å handle med oss. Kundene har tatt hensyn og forholdt seg til de smittetiltakene vi måtte iverksette, og selv om enkelte kunder unnlot å oppsøke våre butikker i en periode, har netthandel bidratt til å opprettholde vareflyten. Vi har også fått flere kunder som ikke har handlet hos oss tidligere, og som vi skal gjøre vårt ytterste for å gi en god kundeopplevelse.

 

Valuta og prisendringer

Vi i Heidenreich tok et valg ved å avslå ekstraordinær prisjustering 1. mai. Vi følte det var helt riktig å sikre at våre kunder ikke måtte ta en uforholdsmessig stor del av belastningen Koronaviruset og lav kronekurs innebar for markedet.

Vi har notert oss at en lang rekke leverandører har påberopt seg Force Majeure som en følge av valuta. Det er selvsagt ikke noe grunnlag for å hevde dette pga valuta, da det er en kjent risiko at valutaen kan svinge når man lever av å importere varer.

 

Når det er sagt, har vi virkelig sett at våre leverandører ønsker at vi sammen skal lykkes. Mange av dem har jobbet målrettet bakover i sin egen organisasjon for å sikre at vareflyten ble opprettholdt.

 

Et sterkere Heidenreich

De utfordringene vi har hatt gjennom dette halvåret har styrket Heidenreich, og befester oss som en solid aktør i VA og VVS-bransjen. Med høy faglig kompetanse kombinert med den beste serviceinnstillingen i bransjen, er Heidenreich førstevalget for mange som grossistforbindelse i Norge.

Pandemien er ikke over selv om tiltakene løsnes gradvis på. Vi tar fortsatt Korona på alvor. Vi følger nøye med på retningslinjer og utviklingen og lover at vår viktigste samfunnsrolle både i dag og i årene fremover er fortsatt å få levert varer til deg som jobber innen VVS og VA.

 

Du kan også lese artikkel i VVS Forum her 

Effektivt og enkelt