Kontakt

Aktuelt

Q-Bic Plus er markedets beste fordrøyningsløsning

Q-Bic Plus er markedets beste fordrøyningsløsning

Geir Evensen i Borge Miljøservice AS har meget lang erfaring med montering av fordrøyningsanlegg. Han er ikke i tvil:

Den lave vekten, enkle håndteringen og kjappe monteringen av Q-Bic Plus kassettene gjør dette systemet til markedets beste.

Geir Evensen har brukt Q-Bic Plus på mange fordrøyningsanlegg, og har bare gode erfaringer.

Gamle Jordal Amfi stod ferdig til OL i Oslo i 1952, men denne berømte ishallen holdt ikke lenger den standarden som kreves i dag. Kultur- og idrettsbygg Oslo KF inngikk derfor i 2016 kontrakt med NCC om å bygge en ny, topp moderne ishall der. Den nye hallen skal huse både elite- og breddeidrett.

– Dere har også lagt ned et stort fordrøyningsanlegg her. Hvorfor var det nødvendig?

– I byer og tettsteder bygges det stadig tettere, og ved store nedbørsmengder klarer ikke det offentlige avløpsnettet å svelge unna alt vannet, sier anleggsleder Stig Terje Johnsen i NCC. – For å unngå overvannsproblemer krever myndighetene derfor at dette vannet skal fordrøyes, før det slippes ut i nettet.

Monteringen av Q-Bic Plus gikk både kjapt og smertefritt, sier anleggsleder Stig Terje Johnsen i NCC.

– Her på Jordal har vi installert et fordrøyningsanlegg med Q-Bic Plus kassetter fra Wavin. Dette skal ta seg av regnvann fra taket på hallen og fra utearealet rundt, opplyser han. – Bruttovolumet på anlegget er på nesten 200 kubikkmeter, og siden det skulle plasseres inn mellom bygningskontruksjonen til hallen, og hindre at vann skulle komme på avveie, måtte vi ha en tett membran rundt Q-Bic Plus kassettene.

Når store vannmendger skal fordrøyes på liten plass, er Q-bic Plus overlegen.

Norconsult, ved sivilingeniør VA Gunnar Olsson, hadde ansvaret for å prosjektere fordrøyningsanlegget.

– Byggherren fikk presentert flere alternativer, forteller han. – Her skulle store vannmengder fordrøyes på liten plass, og da var kassetter i plast et godt alternativ. Byggherren valgte så å gå for løsningen med Q-Bic Plus.

Jeg har montert mange ulike fordrøyningsløsninger, men Q-Bic Plus er best

– Personlig mener jeg at Q-Bic Plus er det beste systemet på markedet, og jeg har vært borti en god del forskjellige løsninger opp gjennom årene, fastslår plastsveiser Geir Evensen i Borge Miljøservice AS. De stod for installasjonen av fordrøyningsanlegget på Jordal. – Vi har brukt Q-Bic Plus på mange fordrøyningsanlegg nå, og har bare gode erfaringer med det. Kassettene veier lite og er utrolig lette å håndtere og stable.

– For meg var Q-Bic Plus en ny erfaring, innskyter Johnsen. – Og jeg opplevde at monteringen av dette systemet gikk både kjapt og smertefritt. Evensen & co kom hit på en torsdag, og allerede mandagen etter var de aller siste sveisene på membranen utført.

– Vi brukte bare 8 timer på å stable Q-Bic Plus kassettene på plass, smiler Evensen. – Og vi var kun fire mann på den jobben; inklusiv han som dirigerte kranen som løftet kassettene opp hit.

Q-Bic Plus sparer entreprenøren for både tid og penger

– En fordrøyningsløsning med Q-Bic Plus består av over 95 prosent luft og mindre enn 5 prosent plast, opplyser Teknisk sjef VA, Vidar Handal i Norsk Wavin. – Dermed kan byggegropa være betydelig mindre enn for et anlegg med samme kapasitet i betong. Dette skyldes at kassettmagasinet med Q-Bic Plus kan lett tilpasses og utnytte hele gropa. Et magasin med betongrør derimot, kan bare fylle et sirkulært tverrsnitt. Og når flere rør legges parallelt, må det være en avstand mellom dem som heller ikke kan utnyttes til fordrøyning. Dette vil, sammen med at det går så raskt å montere Q-Bic Plus, og ikke minst at det er unødvendig å innkalle tyngre kranutstyr, spare entreprenøren både for tid og penger.

Norges høyeste

– Dette Q-Bic Plus anlegget har kassetter i seks høyder og er 3,6 m høyt. Det er faktisk Norgesrekord, smiler Handal. – Det er aldri blitt montert et så høyt Q-Bic Plus anlegg her i landet før. Lengden på dette anlegget er 11, 4 meter og bredden 4,8 meter.

Q-Bic Plus kassettene er stablet i hele seks høyder. Det er ny Norgesrekord.

BIM og 3D-modelering hele veien

For å være sikker på at alt i forbindelse med fordrøyningsanlegget skulle passe inn i resten av hallkonstruksjonen, ble det brukt 3D-modellering i BIM.

– Ja, BIM er et fantastisk opplegg, utbryter Johnsen. – Wavin bruker BIM Revit, mens vårt heter Solibri. Men de to systemene kommuniserer bra med hverandre. Alt passer sammen som fot i hose.

Johnsen setter seg foran pc-skjermen og tar frem 3D modellen for dette prosjektet.

– Nå sitter konsulentene for hvert fag og tegner inn sine ting, og vi får dette direkte opp på skjermen, fortsetter han. – I gamle dager måtte vi tegne opp dette på matpapir for å sjekke om det ble noen kollisjoner.

Q-Bic Plus og Vålerenga

– Nye Jordal Amfi blir hjemmebanen til Vålerenga Hockey, og vannet fra Q-Bic Plus anlegget vil gå ut i Hovinbekken, sier Handal. – Men et stykke lengre opp i dalen ligger Intility Arena, lekegrinda til Vålerenga Fotball. Vannet fra fordrøyningsanlegget deres kommer også ut i denne bekken. Og også dét er et Q-Bic Plus anlegg!

Det nesten 200 kubikkmeter store Q-Bic Plus fordrøyningsanlegget er plassert inn mellom bygningskontruksjonen til Nye Jordal Amfi.

 

Noen fakta om nye Jordal Amfi:

  • En moderne ishall for bredde- og eliteidrett
  • Gjentolkning av det opprinnelige Jordal Amfi
  • Areal: 11 500 m2 BRA
  • Tribuneplasser: Ca. 5 500 plasser
  • Antall tribunerader: 22
  • Antall plan: 4 stk., hvor de to øverste kan stenges av ved mindre arrangementer
  • Isflaten får NHL størrelse 60 x 26 m
  • Miljø: Moderne prosessanlegg som reduserer energiforbruket til en tredel av dagens forbruk. Grønt tak med solcellepanel. Passivhusstandard. Fossilfri anleggsplass
  • Inkluderende, trygge uteområder

Aktuelt

Tsurumi - pumpen for norske forhold

Tsurumi - pumpen for norske forhold

Nedsenkbar lettvekts lensepumpe for entreprenør bruk. Benyttes i grøfter og byggegroper hvor det skal lenses sand- og lettere slamholdig vann.

Info i forbindelse med nye Korona-utbrudd

Info i forbindelse med nye Korona-utbrudd

Hei. Vi ser dessverre en kraftig oppblomstring i Korona- smitteutvikingen i Norge.

Åpningstider sommeren 2020

Åpningstider sommer 2020

ÅPNINGSTIDER JULI

Heidenreich VA Nord leverer VA- infrastruktur på anlegg for Salmar A/S.

Heidenreich Va Nord leverer VA- infrastruktur på anlegg for Salmar AS.

Heidenreich VA Nord har fått en svært bra levering på 4-5 mnok på levering av rør og deler til VA infrastruktur på anlegg for Salmar A/S. Utførende entreprenør er Silsand Maskin A/S

Lagerstatus

Lagerstatus i Cordel 1.9 og 2.0 er nå klart

Cordel er nå oppdatert og du kan nå søke gjeldende lagerstatus for Heidenreich i Cordel 1.9 og 2.0.

Nyhet, søk på produkter

Enda enklere å handle med - Søk i hele produktkatalogen vår på web

Heidenreich skal være enklest å handle med, derfor har vi digitalisert hele produktkatalogen vår.

Vannlekkasjer koster

Vannlekkasjer koster nordmenn mer enn brann og innbrudd til sammen

I løpet av de 10-12 siste årene har vann blitt den største økonomiske trusselen mot både boligeiere og forsikringsselskaper.

Utfordringer med vannet

Vi hjelper deg også med vannkvalitet

Heidenreich samarbeider med Norvann AS som er totalleverandør av løsninger innen vannrensing.

Vi i Heidenreich tar vårt viktige samfunnsansvar med å få levert deg varer på alvor.

Vi i Heidenreich tar vårt viktige samfunnsansvar med å få levert deg varer på alvor.

Å forsyne et samfunn med rent vann og lede kloakken ut er en vanskelig oppgave også under normale forhold, og ekstremt krevende i den situasjonen vi er i akkurat nå.

Vi holder åpent og du skal føle deg trygg når du handler hos oss

Vi holder åpent og du skal føle deg trygg når du handler hos oss

Vi tar vårt viktige samfunnsansvar med å få levert deg varer på alvor. Norge kan ikke stoppe opp på VVS og VA i denne kritiske perioden. Samtidig som du skal føle deg trygg når du handler hos oss.

Vi har iverksatt mange tiltak i våre butikker for å forebygge smitte.

Vi har iverksatt mange tiltak i våre butikker for å forebygge smitte.

Vi fortsetter å tilby VVS-, VA og verktøyprodukter og holder våre butikker og vår distribusjon operativ.

Vi forbedrer tilgjengelighet og tar ansvar for trafikksikkerheten

Vi forbedrer tilgjengelighet og tar ansvar for trafikksikkerheten

Heidenreich forbedrer tilgjengeligheten ved å kjøpe inn flere nye lastebiler, samtidig som vi også ivaretar trafikksikkerheten ved å innføre alkolås i våre egne lastebiler.

Heidenreich er stolt leverandør av jubileumslokkene i Bergen

Heidenreich er stolt leverandør av jubileumslokkene i Bergen

I anledning Bergens 950 års jubileum er Heidenreich stolt leverandør av jubileumskumlokkene, som er produsert av Furnes.

Overvannshåndering

Overvannshåndtering - er du forberedt?

Har du din lensepumpe klar til å hjelpe kundene dine? Det er den tiden av året igjen. Det blir varmere og all snøen skal vekk. Store snømengder og hurtig smelting kan gi store utfordringer og gi store materielle skader.

Bruk for 3D-modeller i VA prosjekteringen?

Har du bruk for 3D-modeller i VA prosjekteringen?

Da har Pipelife kanskje løsningen. Pipelife Norge har nå 3D-modeller på tilnærmet samtlige av sine produkter innen VA. Velg blant over 2600 3D-modeller!

Slik behandler Heidenreich personopplysninger

Heidenreich Personvernpolicy

Vi er avhengige av tillit fra våre kunder. Derfor er vi også opptatt av å ivareta ditt personvern som kunde. Alle dine personopplysninger skal være trygge hos oss.

Nok en Miljøtårnsertifisering i havn

Nok en Miljøtårnsertifisering i havn - gir kundene ekstra trygghet

Heidenreich har gjennom en årrekke fokusert på miljøvennlige tiltak. Å nok en gang bli sertifisert som Miljøfyrtårn er et tydelig bevis på denne satsningen som gjenspeiler bedriftens gode rutiner for arbeidsmiljø, avfallshåndtering, energibruk, innkjøp og transport.

Kontinuerlig oppdatering av fagkunnskap er viktig i Heidenreich

Kontinuerlig oppdatering av fagkunnskap er viktig i Heidenreich

For oss i Heidenreich så er fagkunnskap svært viktig. Og vi er avhengig av våre dyktige leverandører for å hele tiden øke kompetansenivået vårt.

Ikke enkel jobb å bytte ut to kilometer VA-rør!

Det er slett ikke noen enkel jobb å bytte ut to kilometer VA-rør!

I samarbeid med Heidenreich, bytter Råde Graveservice AS nå ut rørene i det nesten to kilometer lange VA-anlegget på Tunejordet i Sarpsborg. Det er en kamp mot blåleire og svært fuktige omgivelser.

Nitelva - et av våre største VA- prosjekt

Nitelva - et av våre største VA- prosjekt

Da Nittedal kommune ble pålagt å stoppe restutslipp til Nitelva fra deres tre renseanlegg, valgte de å koble seg på avløpet til kommunene i Nedre Romerike. Men da måtte rørsystemet der først utvides og oppgraderes.

Store dimensjoner på historisk grunn - montering av 1200mm store overvannsrør

Store dimensjoner på historisk grunn - montering av 1200mm store overvannsrør

Som så mange andre, norske kommuner har også Sarpsborg utfordringer med vannforsyning og kapasitet på avløp på grunn av lekkasjer i vannforsyningen og underdimensjonert avløpssystem.

Få opp lagerstatus i Cordel og JobbOffice

Få opp lagerstatus i Cordel og JobbOffice

Systemconsult har kommet med en ny versjon av Cordel. I denne versjonen (versjon 1.9.), er det innført mulighet for oppslag av lagerstatus.

Den største ordren i vår historie er 22 kilometer

Den største ordren i vår historie er 22 kilometer

Som Norges eldste rørgrossist har vi vært med på det meste, men aldri tidligere en leveranse av det omfanget som ble slept inn Førresfjorden en stille morgen i september.

Forenklet reklamasjonsbehandling

Forenklet reklamasjonsbehandling

I Heidenreich tar vi tilbakemeldinger fra kunder på alvor. Et område som våre kunder i forbindelse med kunde-undersøkelse sier Heidenreich bør forbedre seg på er håndtering av reklamasjoner.

Ønsker du samlefaktura fra Heidenreich?

ØNSKER DU SAMLEFAKTURA FRA HEIDENREICH?

Vi kan nå tilby samlefaktura igjen. Ønsker du samlefaktura fra Heidenreich så henvend deg til din kontaktperson i Heidenreich. Denne formidler så ditt ønske videre til forretningsstøtte hos oss.

EHF Faktura med vedlegg

EHF faktura (elektronisk faktura) nå også med PDF- vedlegg

Vi har i flere år tilbudt våre kunder muligheten til å motta fakturaer elektronisk. Dette er både tidsbesparende, kostnadsbesparende og svært praktisk.

Vi innfører småordretillegg

Vi innfører småordretillegg

Fra 01.05.2019 innfører vi et småordretillegg på kr 250,- for alle ordre under kr. 1000,- Ordretillegget slipper du selvsagt om ordren din er på over kr 1000,- eller om du handler i en av våre butikker.

Heidenreich butikk - Utvidede åpningstider

Suksess med utvidede åpningstider i Heidenreich butikk

For noen år siden fikk vi tilbakemeldinger fra kunder om tidligere åpningstid, samtidig som vi så at stadig flere kunder stod klar når vi åpnet dørene kl. 07.00. På flere av våre butikker endret vi derfor åpningstid til kl. 06.30. Resultatene har vært positive og i dag har mange av våre butikker fast åpningstid kl. 0630.

Bjørn Moen - Heidenreichs nye administrerende direktør

Heidenreichs nye administrerende direktør Bjørn Moen er kommet godt i gang, og har brukt de første ukene til å besøke kolleger og kunder. – En hektisk start hvor jeg har fått bekreftet god stemning og optimisme i vår egen organisasjon.

Effektivt og enkelt