Kontakt

AKTUELT

GK Rør leverer produkter til nye Munch-museet via Heidenreich

Leveranser til det nye Munch-museet

Erland Grjotheim i GK Rør: Heidenreich er flinke til å stille opp for oss. Omtrent hver eneste dag får GK Rør leveranser til det nye Munchmuseet fra Heidenreich.

Logistikken er en stor utfordring siden det er svært trangt inne på byggeplassen. Likevel har alt gått etter planen.

Regnet strømmet ned fra en blygrå himmel og det blåste kaldt og surt inn fra Oslofjorden da vi skulle besøke det nye Munchmuseet, som nå ruver inne i Bjørvika. Men siden alle yttervegger og de fleste innerveggene er kommet på plass i dette imponerende bygget, har håndverkerne det lunt og godt der inne.

– Vi har nå 20 mann som arbeider på bygget, forteller anleggsleder Ottar Krogh i GK Rør .

Litt om museumsbygningen

Munchmuseets podium på tre etasjer vil blant annet inneholde foajé, bibliotek og lokaler for skiftende utstillinger. I den 13 etasjers høye tårnbygningen over, vil kunstverkene til Munch bli utstilt og oppbevart. Her er kravene svært strenge temperatur, luftfuktighet og dagslyskontroll. Tårnet har også en såkalt dynamisk sone hvor publikum kan sirkulere og oppholde seg. Denne strekker seg i hele byggets høyde. Og aller øverst blir det takterrasser og restaurant. 

Ingen tradisjonell sprinkling i utstillingslokalene

– I de delene av museet hvor Munchs kunst skal stilles ut, blir det ikke installert tradisjonelt sprinkleranlegg, opplyser regionsdirektør Erland Grjotheim i GK Rør. – Vi kan jo ikke risikere at de verdifulle maleriene blir utsatt for vannskader.

F.v. Erland Grjotheim. Erik Berg, Thanh Mihn Dao og Ottar Krogh

Avløpspumper og vakuumtoaletter

– Det er svære pumper installert til avløpet.  – Munchmuseet ligger såpass lavt at avløpsvannet må pumpes over i selvfallsledningen.

Det blir også installert vakuumtoaletter her, akkurat som på en båt. Ved å ha undertrykk i avløpssystemet unngås det at eventuelle lekkasjer kommer ut i lokalene. Alt dette er prosjektert med tanke på en eneste ting: Å beskytte de fantastiske kunstverkene her så godt som mulig.

Installasjonene klare til påske

– Munchmuseet har flere tekniske rom i ulik størrelse, forteller Grjotheim i det vi beveger oss oppover i bygget. – Etter planen skal vi være ferdige med våre installasjoner til påske i 2019. Det mener vi vil gå greit. Deretter går vi inn i en prøvedriftsperiode, hvor alle systemer for klima og sikkerhet blir grundig og forsvarlig testet før Munchs malerier flytter inn.

Fra restauranten og terrassene i de øverste etasjene har du kjempefin utsikt over Bjørvika og resten av Oslo

Fantastisk utsikt

Selv i begredelig vær, kan utsikten fra toppen av Munchmuseet ta pusten fra de fleste. Her fra 16. etasje har du vidt utsyn over hele Oslo havn, mens store deler av byen ligger for dine føtter. Men har du høydeskrekk, bør du ikke lene deg for mye mot skråvinduene i den berømte knekken. For da ser du 60 meter rett ned til bakken …

Bedre utsikt over Oslo Havn får du neppe noen andre steder

Det er skummelt langt ned til bakken fra 15. etasje

Storparten av GK Rørs innkjøp går gjennom Heidenreich

Veidekke var hovedentreprenør på oppføringen av råbygget, mens Hent AS har totalentreprisen på innredningen og sluttføringene.

– Vi i GK Gruppen er Hents underentreprenør og har ansvaret for alle de tekniske fagene i bygget, gjennom våre avdelinger GK Elektro, GK Inneklima og GK Rør, sier Grjotheim. – Alt av sanitær, varme, sprinkler, kjøling ligger hos oss i GK Rør. Og mesteparten av innkjøpene i den forbindelse går gjennom Heidenreich. Verdi på leveransene fra Heidenreich til oss vil være på ca. 60 millioner kroner.

– Når startet dere opp arbeidet?

– Kontrakten fikk vi i begynnelsen av 2017, og vi kom hit på anlegget i fjor høst. Men det hadde da vært en lang periode i forkant hvor vi satt og jobbet med planleggingen av prosjektet, svarer Grjotheim.

Logistikken er en stor utfordring

– Dette er en svært trang byggeplass, opplyser Grjotheim. – Logistikken er derfor meget utfordrende. En smal bro er eneste tilgang til anleggsområdet, og du får kun inn én bil om gangen. Samtidig jobbes det med tårnkraner og kranbiler her inne. Så det er slett ikke enkelt å komme til.

– Hvordan har leveransene fra Heidenreich gått?

– Jeg har ikke fått noen klager. Og jeg får raskt vite det hvis noe er gærn't. Så det er et godt tegn hvis jeg ikke hører noe, smiler Grjotheim.

– Vi leverer stort sett hver dag, sier uteselger Thanh Mihn Dao i Heidenreich. Han er hovedkontakten til GK Rør på dette prosjektet. – Vår faste sjåfør har fått koden til inngangsporten. Dermed kan han levere varer tidlig på morgenen, før rørleggerne til GK Rør kommer på jobb. Og vi sjekker regelmessig med GK Rør om leveringene har gått greit.

Heidenreich er pålitelige

– Den nære kontakten vi har med Heidenreich på dette prosjektet, er gunstig for oss, sier Grjotheim. – Etterrettelighet og pålitelighet er viktig for oss i GK Rør. Dette betyr at vi forventer at vi får gode priser hos leverandørene våre, at de har faste rutiner for å følge oss opp, og at det vi har bestilt blir levert som avtalt til riktig tid. For det mest kostbare for oss er å ha rørleggere gående som ikke får produsert.

– Vi opplever at Heidenreich har den etterretteligheten vi etterspør, og de er flinke til å stille opp for oss. Så samarbeidet med Heidenreich er veldig positivt, fastslår Erland Grjotheim til slutt. 

Fakta om GK Gruppen:

GK er Skandinavias ledende tekniske entreprenør og servicepartner med ekspertise innen ventilasjon, elektro, rør, sikkerhet, byggautomasjon, kulde og energi.

Deres mer enn 3300 medarbeidere i Norge, Sverige og Danmark tar hånd om alt av teknikk i bygg, fra prosjektutvikling og installasjon til drift og vedlikehold.

GK Gruppens totale omsetning i 2017 var på nærmere 6 milliarder kroner, hvorav GK Rør omsatte for ca. 1 milliard kroner.

Fakta om Munchmuseet:

 • Byggherre: Oslo kommune ved Kultur- og idrettsbygg Oslo KF
 • Arkitekt: Estudio Herreros, norsk samarbeidspartner: LPO arkitekter AS
 • Interiørarkitekt: Scenario
 • Entreprenør: Veidekke og Hent. Schindler, Thyssen, Bravida, Siemens og MilSec
 • Byggefase: 2015 - 2019
 • Bruttoareal: 26.300 m2
 • Antall etasjer: Museumstårnet 13 etasjer, podiet 3 etasjer
 • Høyde: 60 meter
 • Beregnet byggekostnader: 2.700 mill.kroner
 • Miljø: Passivhusnivå og 50 prosent reduksjon i CO2-utslipp i forhold til dagens byggepraksis. FutureBuilt forbildeprosjekt, støttet av Enova.
 • Publikumskapasitet: 500.000 pr. år, 2.000 pr. dag
 • Museet åpner for publikum i 2020

Museet vil inneholde verdens største samling av en enkelt kunstner. I alt 28 000 originalverk, inkludert:

- 1 100 malerier

- 6 800 tegninger

- 18 200 grafiske verk

- 13 skulpturer

- Foto og film

I tillegg til en rekke tekster og brev, skissebøker, litografisteiner, arbeidsredskaper, malingstuber, møbler, presseklipp, bøker, personlige eiendeler etc.

Totalt ca. 45.000 museumsobjekter

Aktuelt

Info i forbindelse med nye Korona-utbrudd

Info i forbindelse med nye Korona-utbrudd

Hei. Vi ser dessverre en kraftig oppblomstring i Korona- smitteutvikingen i Norge.

Åpningstider sommeren 2020

Åpningstider sommer 2020

ÅPNINGSTIDER JULI

Lagerstatus

Lagerstatus i Cordel 1.9 og 2.0 er nå klart

Cordel er nå oppdatert og du kan nå søke gjeldende lagerstatus for Heidenreich i Cordel 1.9 og 2.0.

Nyhet, søk på produkter

Enda enklere å handle med - Søk i hele produktkatalogen vår på web

Heidenreich skal være enklest å handle med, derfor har vi digitalisert hele produktkatalogen vår.

Vannlekkasjer koster

Vannlekkasjer koster nordmenn mer enn brann og innbrudd til sammen

I løpet av de 10-12 siste årene har vann blitt den største økonomiske trusselen mot både boligeiere og forsikringsselskaper.

Utfordringer med vannet

Vi hjelper deg også med vannkvalitet

Heidenreich samarbeider med Norvann AS som er totalleverandør av løsninger innen vannrensing.

Vi i Heidenreich tar vårt viktige samfunnsansvar med å få levert deg varer på alvor.

Vi i Heidenreich tar vårt viktige samfunnsansvar med å få levert deg varer på alvor.

Å forsyne et samfunn med rent vann og lede kloakken ut er en vanskelig oppgave også under normale forhold, og ekstremt krevende i den situasjonen vi er i akkurat nå.

Vi holder åpent og du skal føle deg trygg når du handler hos oss

Vi holder åpent og du skal føle deg trygg når du handler hos oss

Vi tar vårt viktige samfunnsansvar med å få levert deg varer på alvor. Norge kan ikke stoppe opp på VVS og VA i denne kritiske perioden. Samtidig som du skal føle deg trygg når du handler hos oss.

Vi har iverksatt mange tiltak i våre butikker for å forebygge smitte.

Vi har iverksatt mange tiltak i våre butikker for å forebygge smitte.

Vi fortsetter å tilby VVS-, VA og verktøyprodukter og holder våre butikker og vår distribusjon operativ.

Vi forbedrer tilgjengelighet og tar ansvar for trafikksikkerheten

Vi forbedrer tilgjengelighet og tar ansvar for trafikksikkerheten

Heidenreich forbedrer tilgjengeligheten ved å kjøpe inn flere nye lastebiler, samtidig som vi også ivaretar trafikksikkerheten ved å innføre alkolås i våre egne lastebiler.

Håndhygiene er viktig - Influensa er på vei!

Er du bevisst på egen håndhygiene?

Folkehelseinstituttet regner med at årets influensatopp kommer i slutten av februar. De vanligste smittekildene for spredning av bakterier er hender og overflater. Ved å installere en berøringsfri kran fra Oras i hjemmet eller på arbeidsplassen, reduserer du smittefaren.

Arvid Nilsson verdensmester i emballasje

Arvid Nilsson vant verdensmesterskapet i emballasje

Best i Skandinavia, og nå også best i verden! Arvid Nilsson har med Miljøboksen, en vannbestandig emballasje i kartong, vunnet Worldstar, verdensmesterskapet i emballasje.

FERNOX 360° RENS!

Slik utfører du FERNOX 360° RENS!

Seks enkle trinn for bedre vannkvalitet – Forbedret rens – Øker filterets effektivitet – Gir langvarig beskyttelse mot korrosjon!

Overvannshåndering

Overvannshåndtering - er du forberedt?

Har du din lensepumpe klar til å hjelpe kundene dine? Det er den tiden av året igjen. Det blir varmere og all snøen skal vekk. Store snømengder og hurtig smelting kan gi store utfordringer og gi store materielle skader.

Bruk for 3D-modeller i VA prosjekteringen?

Har du bruk for 3D-modeller i VA prosjekteringen?

Da har Pipelife kanskje løsningen. Pipelife Norge har nå 3D-modeller på tilnærmet samtlige av sine produkter innen VA. Velg blant over 2600 3D-modeller!

Slik behandler Heidenreich personopplysninger

Heidenreich Personvernpolicy

Vi er avhengige av tillit fra våre kunder. Derfor er vi også opptatt av å ivareta ditt personvern som kunde. Alle dine personopplysninger skal være trygge hos oss.

Nok en Miljøtårnsertifisering i havn

Nok en Miljøtårnsertifisering i havn - gir kundene ekstra trygghet

Heidenreich har gjennom en årrekke fokusert på miljøvennlige tiltak. Å nok en gang bli sertifisert som Miljøfyrtårn er et tydelig bevis på denne satsningen som gjenspeiler bedriftens gode rutiner for arbeidsmiljø, avfallshåndtering, energibruk, innkjøp og transport.

Kontinuerlig oppdatering av fagkunnskap er viktig i Heidenreich

Kontinuerlig oppdatering av fagkunnskap er viktig i Heidenreich

For oss i Heidenreich så er fagkunnskap svært viktig. Og vi er avhengig av våre dyktige leverandører for å hele tiden øke kompetansenivået vårt.

CONEL Drain – Støysvakt innendørs avløpssystem

CONEL Drain – Støysvakt innendørs avløpssystem

CONEL Drain er et pålitelig, sikkert og støysvakt innendørs avløpssystem som leveres i standard dimensjoner med et omfattende koblings-/bend og festeprogram.

Sintef-godkjenning for Conel innbyggingssisterne

Sintef-godkjenning for Conel innbyggingssisterne

Sintef-godkjenning 20515 er tildelt innbyggingssisterne fra tyske Conel. Conel inngår i Vigour-kolleksjonen og kan benyttes både på rettvegg og i hjørne.

Få opp lagerstatus i Cordel og JobbOffice

Få opp lagerstatus i Cordel og JobbOffice

Systemconsult har kommet med en ny versjon av Cordel. I denne versjonen (versjon 1.9.), er det innført mulighet for oppslag av lagerstatus.

Den største ordren i vår historie er 22 kilometer

Den største ordren i vår historie er 22 kilometer

Som Norges eldste rørgrossist har vi vært med på det meste, men aldri tidligere en leveranse av det omfanget som ble slept inn Førresfjorden en stille morgen i september.

Forenklet reklamasjonsbehandling

Forenklet reklamasjonsbehandling

I Heidenreich tar vi tilbakemeldinger fra kunder på alvor. Et område som våre kunder i forbindelse med kunde-undersøkelse sier Heidenreich bør forbedre seg på er håndtering av reklamasjoner.

Ønsker du samlefaktura fra Heidenreich?

ØNSKER DU SAMLEFAKTURA FRA HEIDENREICH?

Vi kan nå tilby samlefaktura igjen. Ønsker du samlefaktura fra Heidenreich så henvend deg til din kontaktperson i Heidenreich. Denne formidler så ditt ønske videre til forretningsstøtte hos oss.

Geberit Silent Pro

Geberit Silent Pro

Kraftig lydisolering for enkel montering

EHF Faktura med vedlegg

EHF faktura (elektronisk faktura) nå også med PDF- vedlegg

Vi har i flere år tilbudt våre kunder muligheten til å motta fakturaer elektronisk. Dette er både tidsbesparende, kostnadsbesparende og svært praktisk.

Geberit CleanLine gulvrenne

Geberit CleanLine gulvrenne – en moderne serie med dusjsluk

Gulvrenner er svært populære dusjsluk fordi de er diskre og har fleksible monteringsløsninger.

Vi innfører småordretillegg

Vi innfører småordretillegg

Fra 01.05.2019 innfører vi et småordretillegg på kr 250,- for alle ordre under kr. 1000,- Ordretillegget slipper du selvsagt om ordren din er på over kr 1000,- eller om du handler i en av våre butikker.

Heidenreich butikk - Utvidede åpningstider

Suksess med utvidede åpningstider i Heidenreich butikk

For noen år siden fikk vi tilbakemeldinger fra kunder om tidligere åpningstid, samtidig som vi så at stadig flere kunder stod klar når vi åpnet dørene kl. 07.00. På flere av våre butikker endret vi derfor åpningstid til kl. 06.30. Resultatene har vært positive og i dag har mange av våre butikker fast åpningstid kl. 0630.

Bjørn Moen - Heidenreichs nye administrerende direktør

Heidenreichs nye administrerende direktør Bjørn Moen er kommet godt i gang, og har brukt de første ukene til å besøke kolleger og kunder. – En hektisk start hvor jeg har fått bekreftet god stemning og optimisme i vår egen organisasjon.

Effektivt og enkelt